​Google duikt in de blockchain: dit is wat de blockchain inhoudt

​Google duikt in de blockchain: dit is wat de blockchain inhoudt

Google heeft een Google Labs geopend speciaal voor blockchain. Bloomberg schrijft nu dat Google van plan is om een hele blockchaindivisie op te zetten. Een interessante stap die veel kan betekenen: de blockchain en cryptovaluta gaan namelijk ook een grote rol spelen in het metaverse. Google zou in interne documenten zelfs hebben geschreven dat het meer focus wil op Web3.

Ketting met schakels
De blockchain is niet zomaar een buzzwoord wat je veel hoort: het is technologie die de mogelijkheid biedt om data op te slaan. Het werkt als een soort ketting, vandaar dat het block-chain heet. Een blockchain is een database die bestaat uit allemaal verschillende apparaten.

Het is efficiënt, snel en veilig, omdat de ketting bestaat uit zoveel apparaten. Het kan dus zijn dat de ene stukje rekenen plaatsvindt op een apparaat in Japan en de volgende op een apparaat in Brazilië. Een transactie wordt in blokjes opgeslagen binnen het netwerk, maar elk nieuwe blokje bevat ook informatie over het vorige blokje, hierdoor krijg je een schakel-effect.

Google heeft een Google Labs geopend speciaal voor blockchain. Bloomberg schrijft nu dat Google van plan is om een hele blockchaindivisie op te zetten. Een interessante stap die veel kan betekenen: de blockchain en cryptovaluta gaan namelijk ook een grote rol spelen in het metaverse. Google zou in interne documenten zelfs hebben geschreven dat het…